Диетична вилица ни предупреждава, че се тъпчем, като започва да вибрира

2013-01-10 09:18:00
Диетична вилица ни предупреждава, че се тъпчем, като започва да вибрира
Снимка: sxc.hu

Понякога хората имат нужда от помощ, за да се справят с натрупването на излишни килограми. Някои успяват сами да си наложат ограничения, но други се изкушават доста лесно.

 

Изобретатели от Америка направиха вилица за отслабване, която започва да вибрира, когато прекалим с хапването, съобщи Асошиейтед прес. Приборът бе част от Изложението на високите технологии, което се проведе в Лас Вегас. В най-скоро време вилицата HAPIfork ще се появи на пазара на цена 99 долара.

 

 

Иновативният прибор има сензор, който брои хапките за минута, като следи за интервалите между тях. Ако те станат прекалени, вилицата предупреждава с вибрация и светодиод да се намали темпото на хранене. Човек не бива да поднася към устата си хапки в интервал по-малък от 10 секунди.

 

Специалистите припомнят, че по-бавното хранене е по-здравословно. На стомаха са му нужни 20 минути, за да изпрати сигнал към мозъка, че е сит. Ако се храним припряно, рискуваме да консумираме повече храна, отколкото ни е нужна и по този начин по-лесно да натрупаме излишни килограми.

 

След няколко месеца хората сами се научават как да се хранят и вилицата все по-рядко предупреждава лакомниците да намалят темпото.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 11 години

Това с вибрирането ще се хареса на женките, но диетична лъжица има от векове, наричат я сито.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия