Липсата на мотивация проваля диетите

2013-01-06 21:00:00
Липсата на мотивация проваля диетите
Снимка: sxc.hu

Липсата на мотивация е основният фактор, който проваля 39% от започнатите нови диети, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че почти ¾ от възрастните са си поставили за цел през новата 2013 година да се отърват от излишните си килограми. Приблизително 2/5 от тях обаче ще се откажат само 2 седмици след започването на хранителния си режим поради липсата на достатъчно добра мотивация.

 

 

Това, от което един отслабващ човек най-много се нуждае, за да продължи усилията си, е искрен комплимент относно променящата му се фигура. Около 66% от хората на диета се надяват да чуят простичката фраза: „Изглеждаш ми отслабнал/а”. Всеки втори пък се чувства истински мотивиран, когато някой му каже, че изглежда страхотно.

 

За повече от ¼ от анкетираните дами подсвиркванията от страна на непознати мъже също са сред водещите фактори за успешното следване на хранителния режим за отслабване. Всяка втора жена признава, че макар и да се чувства неудобно, все пак обича да бъде забелязвана на улицата.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
tonssy
преди 11 години

абе сам не можеш ли да се мотивираш, трудно ще стане.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия