Доматено хапче обещава дълголетие

2013-01-09 19:30:00
Доматено хапче обещава дълголетие
Снимка: sxc.hu

Революционно доматено хапче може да се окаже ключът към дълголетието, твърдят британски учени, цитирани от express.co.uk.

 

Разработчиците на иновативния медикамент разкриват, че идеята за създаването му се крие в полезните свойства на средиземноморската диета, за която отдавна е известно, че има благотворно влияние върху продължителността на човешкия живот.

 

 

Доматеното хапче съдържа основно антиоксиданта ликопен, който може да бъде открит в големи количества в обелките на зрелите домати. За него е доказано, че помага за отпушването на артериите, за намаляването на нивата на холестерола, на риска от инсулт, артрит, диабет, сърдечни и ракови заболявания – най-честите убийци в световен мащаб.

 

Революционното хапче обаче отива още по-далеч. То е модифицирано така, че да усили полезните свойства на ликопена. Тестовете показват, че редовната му употреба може да доведе до подобряване на притока на кръв и гъвкавостта на кръвоносните съдове с впечатляващите 50%.

 

И макар медикаментът да е предназначен за по-възрастни хора, истината е, че здравето на един човек се изгражда още от най-ранна възраст. Затова – не забравяйте да консумирате достатъчно плодове и зеленчуци всеки ден, за да си гарантирате крепко здраве и дълбоки старини.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
domain
преди 11 години

Не, поради следните причини:1. Не можеш да патентоваш растение или вещество което се синтезира по естествен път в това число влизат домата и ликопена.2. След като си успял да синтезираш изкуствено или както в случая, ключовата дума е "модифицирано" вече нищо не те спира да завладяваш "свободния" пазар.3. Кой "себе уважаващ" се лекар ще ти каже "Яж повече домати", а няма да ти издаде рецепта, да те прати по клинична пътека и да се потупа по гърба за добре свършената работа.4. На хората дето и без друго гълтат по 1 шепа хапове за закуска, кое мислиш им се струва по-на-далавера - да гълтат +1 хап или да бият път N километра за да си вземат НЕнитрирани домати?Това в никакъв случай не е прецедент - http://lmgtfy.com/?q=marinol е само един от безбройните примери за такава схема.

koshtramba
преди 11 години

Не е ли по-добре да си ям домати ?!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия