Как да си изберем подходяща преса/маша за коса?

2016-10-15 16:57:00
Как да си изберем подходяща преса/маша за коса?
Снимка: Dreamstime

Въпреки че пресите/машите за коса не са особено полезни, повечето жени ги използват, защото са удобни и лесни за употреба. Ако искате да си купите нова преса или досега не сте имали, а смятате, че ще ви бъде от полза, прочетете нашите съвети, преди да отидете в магазина:

 

Първо преценете колко пари сте готова да отделите за новата си преса/маша. На пазара има за всеки джоб. Невинаги по-скъпото е по-хубаво, затова не се подвеждайте по цената.

 

 

По-добре отидете в специализиран магазин или поне голям магазин за техника. Не си купувайте пресата от случайни места или по интернет, особено ако не разбирате. По-добре се доверете на услугите на истински продавач-консултант, а такива има само в големите вериги магазини.

 

Много е важно да знаете какво точно търсите. Имате нужда от преса за изправяне и нищо повече? Или пък предпочитате със сменящи се накрайници, за да може да се изправяте, къдрите, да си правите вафлички и т.н.? Хубаво е, когато един уред може да прави много неща, но е добре да знаете, че уредите 3 в 1 и повече са нетрайни и бързо се развалят. Затова по-добре си купете отделно преса за изправяне, за вафли, за къдрене, маша и т.н.

 

Ако само ще изправяте косата, по-добре се спрете на дебела преса, защото така ще става по-бързо. Предимството на тънките, обаче, е че с тях може да си правите косата на красиви букли, стига да умеете, разбира се. Както вече споменахме, важно е да знаете за какво точно ще използвате новата си преса.

 

Вземете си преса с титаниеви плочи, защото те са по-издръжливи от обикновения метал и по-дълго време ще ви вършат работа.

 

Хубаво е да не прекалявате с употребата на такива уреди, защото те вредят на косата. Използвайте ги рядко и задължително преди това си слагайте кристали за коса, за да предпазите косъма от високите температури.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия