Студентките се напиват по-безпаметно в сравнение с колегите си

2013-01-02 15:29:00
Студентките се напиват по-безпаметно в сравнение с колегите си
Снимка: Dreamstime

Студентите са известни с безпаметното си пиене и дългите безсънни нощи. Но това не е само в България. Испанските студентки от университета в гр. Виго се напиват по-безпаметно от своите колеги от мъжки пол, съобщи ЮПИ.

 

Учените направили анализ на начина на живот на студентите в Испания, като в него попадали консумацията на алкохол и дрога, спортуването и начинът на хранене.

 

 

Резултатите показват, че испанските студентки живеели доста по-нездравословно в сравнение със студентите. 52% от представителите на нежния пол водели заседнал начин на живот, докато при мъжете този процент е 42. При спортуването резултатите отново били в полза на представители на силния пол. Едва 21% от дамите тренирали, докато 39% от мъжете редовно спортували.

 

Най-стряскащи били данните, свързани с алкохола. Момчетата пиели по-често, но студентките пиели по-интензивно, което водело до безпаметни напивания.

 

Само в една категория мъжете са се представили по-зле от жените – относно дрогата. 30% от дамите употребявали наркотици, докато при представителите на силния пол процентът бил 45.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
I love Music
преди 11 години

Ами колегите им не се напиват щото знаят че ако се напият няма да могат да се възползват от състоянието им


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия