Още една причина да похапвате пилешка супа – тя е едно от най-добрите лекарства, които можем да си приготвим в домашни условия при настинка, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно американско проучване.

 

 

Оказва се, че пилешката супа е богата на веществото карнозин, което подсилва имунната система и е в състояние да се пребори с вирусите в ранните етапи на настинките. Но това не е всичко – консумацията на любимата на милиони хора по света супа води до повишаване на броя на белите кръвни клетки неутрофили, които защитават организма от инфекции.

 

Предишни проучвания пък показват, че пилешката супа, както и всички топли напитки, облекчават симптомите на респираторните заболявания на горните дихателни пътища. Освен това тя е богата на Витамини А, C, D, E и К, които ѝ придават допълнителни полезни свойства.

 

Супите, участвали в посочените проучвания, са съдържали стандартни съставки – пилешко месо, сладки картофи, моркови, лук, пащърнак, стъбла от целина, магданоз, сол и черен пипер.

Автор: Илиана