Почивка сред природата за подобряване на умствените способности

2012-12-14 19:00:00
Почивка сред природата за подобряване на умствените способности
Снимка: sxc.hu

Няколкодневна почивка сред природата, далеч от електронните устройства, с които е запълнено ежедневието ни, е перфектният начин за подобряване на умствените способности, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно американско изследване.

 

 

За да стигнат до това заключение, учените от университета в Юта провели експеримент с участието на 54 души на 28-годишна възраст. Всички те трябвало да прекарат между 4 и 6 дни сред природата, далеч от шумотевицата на града и всички електронни устройства, които са свикнали да ползват – телефони, таблети, лаптопи, телевизори.

 

Преди започването на експеримента 24-ма от участниците трябвало да попълнят тест, оценяващ креативността, паметта и когнитивните им способности. Средната получена от тях оценка била 4,14 по 10-степенната скала.

 

След приключването на експеримента останалите 30 участници трябвало да попълнят същия тест. Този път обаче тяхната средна оценка била значително по-висока – 6,08.

 

Резултатите от изследването показват, че откъсването от забързаното ежедневие и електронните устройства води до повишаване на умствените възможности с впечатляващите 50%. Следващия път, когато усетите нужда от презареждане на батериите, помислете да използвате уикенда за почивка сред природата.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия