Създадоха калкулатор, пресмятащ риска от затлъстяване при децата

2012-12-01 10:00:00
Създадоха калкулатор, пресмятащ риска от затлъстяване при децата
Снимка: sxc.hu

Британски учени създадоха първия по рода си калкулатор за пресмятане на риска от затлъстяване при децата, съобщава в. “Daily Mail”.

 

Статистиката сочи, че в момента 17% от момчетата и 15% от момичетата на възраст между 2 и 15 години във Великобритания страдат от наднормено тегло. Ако тенденцията за увеличаване на броя на затлъстяващите деца се запази, настоящите новородени вероятно ще са първото поколение, при което продължителността на живота ще е по-кратка от тази на предците му.

 

 

Проблемът с излишните килограми далеч не е присъщ само на Великобритания. В редица европейски страни се наблюдава прогресиращо затлъстяване на нациите. Ето защо за съвременния свят е от изключително важно значение да намери начин да ограничи плашещата тенденция.

 

Като отговор на необходимостта от контрол над теглото на децата още в най-ранна възраст, учени от “Imperial College” в Лондон създадоха калкулатор, който ще помага на бъдещите родители да изчислят риска от затлъстяване на отрочетата си и съответно – да бъдат по-внимателни в отглеждането им, за да не допускат трупането на излишни килограми.

 

За да направи изчисленията си, калкулаторът се нужда от определени изходни данни. Това са индексът на телесна маса на родителите, броят на членовете на семейството, професията на майката, дали тя е пушила по време на бременността си или не и теглото на новороденото.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ccdesigns
преди 11 години

Кат видях снимката на бебето и прочетох "Създадоха калкулатор" и реших, че са го вкарали в някое бебе...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия