Жените грешат, когато си купуват сутиен ...

2012-11-29 10:23:00
Жените грешат, когато си купуват сутиен ...
Снимка: Dreamstime

Представителките на нежния пол са наясно, че за да имат красив бюст трябва да правят упражнения и да носят подходящ сутиен. Дамите, които имат малък бюст, обикновено носят модели с подплънки, докато жените с по-големи гърди се спират на спортни модели с големи и здрави чашки. И въпреки че жените знаят какъв модел е най-подходящ за формата на бюста им, повечето от тях не уцелват правилния размер.

 

 

Наскоро направено проучване показва, че 80% от австралийките носят грешен размер сутиен. 88% от тийнейджърките правят същата грешка.

 

За разлика от българските жени, повечето австралийки не носят повдигащи и уголемяващи сутиени. 75% от младите дами и 67% от по-възрастните споделили, че не повдигат бюста си.

 

Каква е причината жените да не уцелват правилния размер сутиен?

 

Някои представителки на нежния пол имат комплекси и не харесват бюста си. Това води до закупуването на по-малък или по-голям сутиен. Други ги мързи да се събличат и си избират размера на бельото на око.

 

Има и друг проблем – повечето майки не са образовали достатъчно децата си относно това какво се случва като растат и какви промени настъпват в телата им.

 

Често се случва жените да нямат търпение да се приберат у дома и да махнат сутиена си, който цял ден им е стягал. Повечето дами живеят в заблудата, че е нормално бельото им да стяга и да чувстват дискомфорт, затова не се притесняват, когато това им се случи.

 

Снимка: sxc.hu

 

Всъщност, за да запазите бюста си красив, здрав и стегнат, трябва сутиенът ви да ви е по размер. Неудобните сутиени нямат ефект и може да си докарате редица здравословни проблеми.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия