Какво да правите, когато отидете на гинеколог

2012-06-17 15:01:00
Какво да правите, когато отидете на гинеколог
Снимка: Dreamstime

Когато човек ходи на гинеколог, той трябва да бъде искрен така, сякаш е на посещение при психиатър. Глупаво е да лъжете, дори да се срамувате. Ако искате прегледът да бъде пълноценен, то отговаряйте искрено на всеки един негов въпрос. Разбира се, може да споделяте и неща, за които той не ви е попитал, но смятате, че са от значение и са свързани с проблемите, които имате.

 

Не лъжете, ако имате повече от една сексуални връзки по едно и също време – да, определено това не е повод за гордост, но е важна информация за гинеколога ви и лечението, ако имате нужда от такова. Колкото повече полови партньори имате, толкова по-голяма е вероятността да се заразите с болест, предавана по полов път. Също така има шанс единият ви партньор да ви зарази, а вие да предадете болестта на останалите, дори да се пазите. Затова не си правете експерименти със здравето, както с вашето, така и с това на интимните ви партньори.

 

 

Болка по време на секс - когато човек прави секс е напълно нормално да изпитва удоволствие от това. Болката се появява, когато жената има здравословни проблеми. Дискомфортът може да се дължи на вагинална сухота или вагинизъм. За да се справите с тези проблеми са ви нужни медикаменти или лубриканти, а при някои дами помагат и специални физически упражнения.

 

Лекарства и болести, които НЕ се предават по полов път – в организма всичко е свързано, отделните системи не функционират самостоятелно една от друга, а работят синхронно. Напълно възможно е проблемите ви с половата ви система да са в резултат от неправилното функциониране на други органи/системи. Затова се замислете дали приемате някакви лекарства, било то и билки и страдате ли от някаква болест и споделете информацията на гинеколога си.

 

Много е важно да бъдете искрени с лекаря, който се грижи за вашето здраве. Той няма да иска излишни подробности от личния ви живот, затова не му пестете информация, защото това може само да ви навреди. Никой няма право да ви съди за личния живот, който водите, затова не се притеснявайте от нищо. Ако искате да се излекувате максимално бързо и да избегнете занапред същите здравословни проблеми, споделете нужната информация и отговорете честно на нещата, които гинекологът ви ви пита.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия