Няколко причини да правите редовно секс /+ 18/

2012-11-26 12:12:00
Няколко причини да правите редовно секс /+ 18/
Снимка: Dreamstime

Сексът е както приятен, така и доста полезен. Човек може да си намери доста причини, за да се отдава често на интимни ласки с любимия си човек. Вижте защо трябва често да сте под завивките с половинката си:

 

 

Намалява болката – сексът засилва кръвния поток и по този начин се намалява налягането в артериите. Също така се отделя окситоцин, който действа като естествено успокоително.

 

Подсилва имунната система – по време на секс се освобождават хормони, които оказват влияние на химията в организма и помагат за отделянето на клетки, които се борят с вируси и бактерии и по този начин помагат на имунната система.

 

Повишава самочувствието – хората, които имат активен начин на живот, имат по-високо самочувствие и се чувстват по-желани.

 

Помага за отслабването – потенето в леглото определено е доста по-приятно от това във фитнеса. За 20 минути може да изгорите около 150 калории. Хубавото е, че по време на секс използвате около 500 мускули и по този начин усилвате тонуса на тялото и намалявате целулита.

 

Подобрява съня – много е важно човек да има качествен сън. Сексът преди лягане увеличава шансовете за пълноценно спане. Опитайте :)

 

Снимка: Dreamstime

 

Намалява срещите със зъболекаря – когато човек се целува с някого, слюнката в устата изчиства зъбите и по този начин премахва част от количеството киселина, която разрушава емайла. Така по-рядко ще се налага да посещавате зъболекаря си.

 

Понижава стреса – по време на секс се отделят хормони, които повишават настроението и по този начин забравяте за проблемите, които ви тревожат. По този начин поне за момент ще се откъснете от сивото ежедневие, което имате напоследък.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия