Няколко трика, благодарение на които лакът ви ще съхне по-бързо

2012-11-21 16:20:00
Няколко трика, благодарение на които лакът ви ще съхне по-бързо
Снимка: TeenProblem

Въпреки многобройните маникюристки, голяма част от представителките на нежния пол сами се грижат за своите нокти. Кое е най-досадното от поддръжката на маникюра? Определено съхненето на лака. Вижте какво трябва да правите, за да съхне максимално бързо лакът ви:

 

Преди да започнете да се лакирате, почистете нокътната си плочка със спирта, като след това избършене с чиста салфетка. Постарайте се нокътят ви да не е мазен, защото лакът няма добре да прилепне и ще изсъхне доста по-бавно.

 

 

За да имате хубав маникюр, трябва да се лакирате с пресен и качествен лак. Затова не си купувайте постоянно нови и нови лакове, по-добре да имате 4-5 нови и качествени цветове, отколкото стари и изсъхнали такива.

 

Четката също е от важно значение при поддръжката на маникюра. Власинките трябва да са правилно и плътно прилепнали една до друга.

 

Нанесете лака, като се постараете пластът да е максимално тънък.  Изчакайте 2-3 минутки и нанесете втори път. Не бързайте да си поставатя изсушител, изчакайте още 1-2 минутки след второто нанасяне и тогава го използвайте.

 

Сигурно не знаете, но съхненето на лака зависи и от неговия цветът. Светлите лакове съхнат доста бързо за разлика от тъмните и брокатени цветове.

 

Когато си купувате нов лак, заложете на такъв, който има къса четка. Тя гарантира максимално равно нанасяне и съответно бързо съхнене.

 

Не правете грешката да сушите лака си със сешоар. Топлият въздух само ще го размекне. Изчакайте да изсъхне от само себе си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия