Виж какво ти пречи да отслабнеш, без да знаеш

2012-11-19 12:57:00
Виж какво ти пречи да отслабнеш, без да знаеш
Снимка: Dreamstime

Има хора, които постоянно спазват диети, водят здравословен начин на живот, нямат здравословни проблеми и въпреки това не могат да се отърват от излишните килограми. Каква е причината? Продуктите, които консумират, мислейки ги за нискокалорични и полезни.

 

Вижте кои 8 продукта трябва да избягвате, за да се сдобиете с така желаната фигура:

 

 

Зърнени храни за закуска – закуската е много важна и ако искате да отслабнете, не бива в никакъв случай да я пропускате. Но не забравяйте, че е много важно да изберете правилната и здравословна зърнена закуска. Колкото и да обичате сладкото, избягвайте тези, които имат шоколад или захарно покритие. Това са допълнителни излишни калории, които може да пропуснете.

 

Мед – няма спор, че медът е по-полезен от захарта, но това не го прави по-малко калоричен. Една лъжичка мед съдържа повече калории в сравнение със същото количество захар заради своята плътност. Хапвайте си мед, но нека е с мярка.

 

Обезмаслено мляко – в последно време специалистите препоръчват консумацията на пълномаслени млека, защото те повишават обмяната на веществата и по този начин организмът изгаря повече калории.

 

Сурови зеленчуци – всеизвестен факт е, че термичната обработка на зеленчуците намалява полезните вещества в тях, но за сметка на това те имат по-голямо антиоксидантно действие и доставят на организма повече антиоксиданти.

 

Нискокалоричен дресинг за салати – този дресинг може да има по-малко калории, но пречи да се усвоят полезните вещества на салатата. Ако не обичате неовкусени салати, по-добре използвайте зехтин вместо дресинг.

 

Диетични напитки – организмът не е глупав и е невъзможно човек да го подведе. В нискокалоричните напитки не се съдържа захар и мозъкът не се лъже, че сте му доставили това, което си е поискал. Именно това е причината след като изпиете нискокалорична напитка да се почувствате гладни и да искате да ядете отново.

 

Снимка: TeenProblem

 

Ако искате наистина да се отървете от излишните килограми, хранете се здравословно, но в никакъв случай не лишавайте организма си от вещества, които са му нужни, за да бъде в добро здравословно състояние. Съчетавайте диетата със спорта, за да не се отпусне кожата ви, след като премахнете излишните мазнинки.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия