Искате да отслабнете? Спрете да гледате кулинарни предавания!

2012-11-18 16:00:00
Искате да отслабнете? Спрете да гледате кулинарни предавания!
Снимка: Reuters

Ако се опитвате да отслабнете, спрете да гледате кулинарните предавания по телевизията, съветват американски учени, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че телевизионните шоу програми, в които известни готвачи ни демонстрират как да сготвим някое засукано ястие, всъщност са вредни за фигурата ни. Хората, които редовно сядат пред телевизора, за да гледат кулинарни предавания, се хранят много по-нездравословно от останалите, тъй като включват в менюто си повече мазнини и захари.

 

 

За да стигнат до това заключение, американските учени провели експеримент с участието на 80 души. След гледането на готварско шоу всеки един от тях посягал към по-калорично ястие, отколкото след гледането на научно-популярен филм. Още по-интересен бил фактът, че хората наблягали на храни, съдържащи повече захари и повече мазнини, дори когато гледаното от тях кулинарно предаване представяло приготвянето на здравословно ястие.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 11 години

Преди да цъкна на статията прочетох"Искате да отслабнете?Спрете да.." и се надявах продължението да е " да се тъпчете!"

FuckingFreak
преди 11 години

О боже, оправдания хиляди, за това че някоя си не могла да отслабне. ТВ предаванията и били виновни пък сега...п.п. Какво да кажа за мен, дето си прекарвам 1/2 от времето на компютъра в четенето на кулинарни блогове - сигурно трябваше да съм 100 кила. :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия