Прегърбената стойка води до депресия

2012-11-05 23:00:00
Прегърбената стойка води до депресия
Снимка: sxc.hu

Прегърбената стойка може да доведе до депресия и до значителен спад в енергията на един човек, сочат резултатите от проучване на американски специалисти, пише в. “Daily Mail”.

 

За да стигнат до това заключение, учените провели експеримент с участието на 110 студенти. Всички те трябвало да вървят по университетските коридори прегърбени, след което да изпълнят серия от упражнение. На следващия ден участниците в изследването трябвало да вървят изправени, след което отново да се подложат на няколко физически упражнения.

 

 

Оказало се, че след ходенето с прегърбена стойка студентите оценявали нивата на енергията си много по-ниско. Освен това те отбелязвали, че се чувстват по-тъжни и депресирани, отколкото когато ходят с изправени рамене.

 

Това обаче далеч не са единствените недостатъци на прегърбената стойка. Много често тя води до неприятни болки във врата и гърба. Освен всичко друго, ходейки със свити рамене, създавате впечатление у околните, че сте човек, който страда от липса на самочувствие и жизненост.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
magneticfields
преди 11 години

По- скоро прегърбената стойка издава, че си депресиран.

amorsito
преди 11 години

Добър метод за изправяне на стойката е курс по състезателни танци. Освен това така едно момиче може да е научи да ходи на висок ток съвсем спокойно. Много добър спорт, за момиче, обаче.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия