Ъгъл от 135 градуса при седене

Учени от Канада и Шотландия използваха силата на нов вид магнитен резонанс за да докажат, че седенето с идеално изправени рамене води до натрупването на ненужно напрежение в гърба. Най-добрата поза за седене е, когато гърбът е отпуснат назад по

2010-07-01 11:38:41
Ъгъл от 135 градуса при седене
Учени от Канада и Шотландия използваха силата на нов вид магнитен резонанс за да докажат, че седенето с идеално изправени рамене води до натрупването на ненужно напрежение в гърба.

Най-добрата поза за седене е, когато гърбът е отпуснат назад под ъгъл 135 градуса.Ако това е трудно постижимо, ъгълът може да бъде намален до 120 градуса.

Когато напрежението върху гръбначния стълб е голямо, прешлените дискове се раздвижват и разместват.Това разместване е най-осезаемо при напълно изправена стойка-ъгъл от 90 градуса.

Данни на английската асоциация за лечение на заболявания засягащи гръбначния стълб показват, че 32 процента от хората прекарват по 10 часа дневно в седнало положение, като ½ от тях въобще не напускат бюрото си, дори по време на обедната си почивка.2/3 от хората седят продължително време и след като се приберат у дома.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия