Недоспиването при тийнейджърите води до затлъстяване и сърдечни проблеми

2012-10-18 22:11:00
Недоспиването при тийнейджърите води до затлъстяване и сърдечни проблеми
Снимка: sxc.hu

Недоспиването при тийнейджърите сериозно увеличава риска от развитието на затлъстяване и сърдечни проблеми на по-късен етап от живота, сочат резултатите от проучване на водещи специалисти от детска болница в Торонто, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

За да стигнат до това заключение, учените изследвали навиците на спане на 4000 младежи. Именно така те забелязали, че подрастващите, които спят най-малко, имат най-големи проблеми със затлъстяването и лошия холестерол. С напредването на възрастта пък тези проблеми се задълбочават и довеждат до развитието на сърдечни заболявания.

 

Учените също така установили, че младежите с проблемен сън имат по-ниска физическа активност и се хранят по-нездравословно от останалите – фактори, допринасящи за развитието на надормено тегло и всички произтичащи от него последствия.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
wictoria_smile98
преди 11 години

"Учените също така установили, че младежите с проблемен сън имат по-ниска физическа активност и се хранят по-нездравословно от останалите фактори, допринасящи за развитието на надормено тегло и всички произтичащи от него последствия."да бе... pfff почти не спя. храня се само с шоколад но нито имам сърдечни проблеми нито така с затлъстяването... :d това са простотиииии

Incadeptus
преди 11 години

глупости

w0rmbg
преди 11 години

"на по-късен етап от живота"...Супер, ще му мисля на 30.

SHPAIdURmeN
преди 11 години

Да бе да. :D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия