Не се брои, ако...

2012-09-30 21:00:00
Не се брои, ако...
Снимка: sxc.hu

Не се брои, ако...

 

 

 

... е само веднъж.

... на почивка си.

... гледаш сълзлив романтичен филм.

... скъсала си с гаджето.

... ще ходиш/ходила си на фитнес.

... ходила си пеша до офиса.

... Коледа е.

... на парти си.

... неделя е.

... прибрала си се изморена от работа.

... шефът ти те е ядосал.

... скарана си с най-добрата ти приятелка.

 

Случвало ли ви се е да правите подобни извинения, за да нарушите диетата си, а после да се чудите защо тя не работи и защо след 5 месеца все още не можете да влезете в любимия си чифт дънки? Може би е време да се замислите колко стриктно спазвате иначе хубавия си хранителен режим.

 

 

Никак не са малко жените (а и мъжете), които правят опити да отслабнат, но често не постигат никакъв успех. Отчаяни от поредната несполучлива диета, те бързо губят мотивацията си да се отърват от излишните килограми и продължават прогресивно да дебелеят.

 

Къде е проблемът? Спортувате, храните се по начин, който ви е препоръчан от специалист, но... едновременно с това се „възнаграждавате” и за всеки ден на диета.

 

Много хора остават с впечатлението, че след като сутринта са прекали един час във фитнеса и цял ден са консумирали пилешко месо и зеленчуци, на вечеря могат да се поглезят с половин кутия шоколадови бонбони, например. Голяма грешка!

 

Да започвате нисковъглехидратен ден с шоколадови вафли и да го завършвате с парче торта е също толкова безсмислено, колкото да ближете захар през стъкло. Представихте ли си го вече?

 

Спорен е въпросът, кои диети наистина работят и водят до добри и трайни резултати. Едно обаче е ясно – нарушените със сигурност не са сред тях. Затова, следващия път, когато започвате даден хранителен режим, постарайте се да се придържате към него, преди да заявите, че той не действа.

 

Все още ли си имате оправдание да нарушите диетата си?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DS
преди 11 години

Ама вие за шоколад ли говорите!? :D

Incadeptus
преди 11 години

диетите са най-глупавото нещо

strawberry88
преди 11 години

искам шоколааад :@@

scrooper
преди 11 години

Ако ближеш захар през стъкло, ще отслабнеш :)

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия