Разтегнете се :))

2012-09-27 10:31:00
Разтегнете се :))
Снимка: sxc.hu

С времето човек губи гъвкавостта си. Мускулните тъкани, ставните връзки и сухожилията стават по-малко еластични. Затова е хубаво човек да тренира и да прави упражнения, с които да поддържа своята гъвкавост. Това е силно препоръчително за хора, които работят по цял ден седнали и рядко спортуват.

 

Вижте кои са най-добрите и най-лошите упражнения за еластичност:

 

Йога /добра идея/

За да бъдете наистина гъвкави, хубаво е да практикувате йога. Почти всеки асан подобрява еластичността и дишането. Наскоро направено проучване показва, че хората, които практикуват йога, стават по-силни, по-гъвкави, по-лесно пазят баланс и се отървават от излишните килограми. Колко много положителни неща?

 

 

Колоездене /лоша идея/

Определено по този начин се горят доста калории и се стягат някои мускулни групи, но в същото време тялото губи еластичността си. Затова е хубаво да разнообразявате тези тренировки с други, за да поддържате гъвкавостта си.

 

Пилатес /добра идея/

Пилатесът определено ще ви помогне да станете значително по-еластични. Нужни са ви един-два месеца, за да започнете да правите упражнения, които преди не сте могли. Не можете да докоснете пръстите на краката си? След няколко тренировки по пилатес това ще ви се струва като детска игра.

 

Тичане /лоша идея/

Когато човек тича, определено гори доста калории, но кратките и повтарящи се движения натоварват прасците и ги стягат. Затова е хубаво, след като приключите тренировката си да разтегнете, за да се отпуснат мускулите и тялото да не загуби гъвкавостта си.

 

Танци /добра идея/

Няма значение какви танци ще изберете /освен народните, може би/. При всичките ще се движите изключително много и с времето ще придобиете еластичност. А какво по-хубаво да се забавлявате, докато тренирате и извайвате тялото си?

 

 

Снимка: sxc.hu

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
djinana
преди 11 години

Не съм съгласна за тичането. То ако не помагаше и ако не беше полезно,както казват,докторите нямаше да го препоръчват! Лично аз не вярвам на това.

scrooper
преди 11 години

снимка: "секс чрез йога"


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия