Тренировките потискат апетита

2012-09-20 21:00:00
Тренировките потискат апетита
Снимка: sxc.hu

Противно на очакванията, че тренировките ни карат да огладняваме повече и да приемаме по-големи количества храна в продължение на деня, американски учени доказаха, че умереното спортуване всъщност потиска апетита, пише в. “Daily Mail”.

 

 

За да стигнат до това заключение, специалисти от университета “Brigham Young” в щата Юта, провели експеримент с участието на 35 жени на различна възраст и с различно телосложение (18 с нормално тегло и 17 с клинично затлъстяване).

 

Всички участнички били подложени на тест на невралната им активност при наблюдаването на 240 снимки с храни – един път след 45-минутна сутрешна тренировка и един път след ден без спортуване. Освен това по време на експерименталните дни включените в изследването жени трябвало да си водят старателен дневник на приетите храни и физическата активност.

 

Оказало се, че след 45 минути сутрешно спортуване представителките на нежния пол реагирали безразлично на снимките с храни, докато при останалите се наблюдавало възбуждане на апетита. Нещо повече – трениращите сутрин приемали по-малко калории и били по-активни във физическо отношение в продължение на целия ден.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 11 години

тия все едно са в метрото

KadifWerewolf
преди 11 години

глупостиот както тренирам ям в пъти повече

DownloadVirus
преди 11 години

открихте хамериката..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия