Похапваш от скука или неудобство - време е да спреш!

2012-08-10 13:25:00
Похапваш от скука или неудобство - време е да спреш!
Снимка: Dreamstime

В днешно време човек все по-рядко може да види хора, които имат нормално телосложение. Има доста затлъстели и не са никак малко тези, които имат няколко излишни килограма, големи кореми, любовни дръжки и т.н.

 

Защо всъщност се получава така?

 

Замислете се колко често ядете, защото сте гладни? Рядко, нали? Все по-рядко позволяваме на организма ни да почувства глад. Да, доста диетолози съветват да се храним редовно и да не се стига до този момент, но всъщност ние имаме нужда от него. Глупаво е да се храним, когато нямаме нужда, а просто ни е вкусно и лакомията си казва думата.

 

Снимка: Dreamstime

 

Когато човек няма апетит, това ясно показва, че не е гладен и храносмилателните му органи имат нужда от почивка. В такива моменти не яжте нищо, изчакайте да огладнеете и тогава хапнете. Да огладнеете, а не да ви се прияде – има разлика и то голяма!

 

Научете се ядете заради апетита си, а не заради времето – време е да закуся, време е да обядвам и т.н. За всеки човек има различно време за ядене, тук няма правила, които да трябва да следваме.

 

Снимка: Dreamstime

 

Ако все пак имате повишен апетит, хапвайте по нещо мъничко и нискокалорични всеки път, когато усетите, че ви се яде. При хората с увеличен апетит е малко по-трудно да се направи разлика кога им се яде и кога наистина са гладни.

 

Ако се насладите на едно парче хляб, то явно наистина е трябвало да хапнете нещо и всяка храна би ви се усладила в пъти повече. Не яжте, за да угодите на някого или защото сет отишли на гости. Нали целта е да се чувствате добре, а не да ви насилват „гостоприемните“ домакини?

 

Все пак храната не е нещото, което ще ви сближи и ще създаде добре впечатление за вас.

 


Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 11 години

"Все пак храната не е нещото, което ще ви сближи и ще създаде добре впечатление за вас."Напротив. Домакинята ще се обиди, освен това на маса е кофти, докато всички се хранят, един да снове и да им гледа в чиниите.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия