Хапвайте здравословно, за да бъдете красиви и млади :)

2012-09-20 12:30:00
Хапвайте здравословно, за да бъдете красиви и млади :)
Снимка: Dreamstime

Здравословният начин на живот ни осигурява, както тънка талия, така и добро здраве. Наскоро направено проучване установи, че консумацията на здравословни храни ни прави по-красиви, като подобрява тургора на кожата ни, точно както правят най-скъпите козметични продукти, пише агенция ЮПИ.

 

 

 

Храните, които са богати на витамин С, са в състояние да направят истински чудеса с кожата ни. Витамините са важни за изграждането на колагена, който поддържа долния слой на епидермиса. Така кожата става светла и сияйна.

 

 

Ежедневната консумация на една купичка ягоди ни доставя 100% от нужната доза витамин С. Ако не обичате ягоди, може да си доставите ценната съставка с ананас, киви, портокали, чушки и броколи.

Снимка: sxc.hu

 

Кълновете и соевите зърнат съхраняват колагена и ни предпазват от вредните ултравиолетови лъчи. По този начин кожата не се набръчква и остава еластична.

 

Ако обичате да събирате тен, трябва да наблегнете на консумацията на домати. Те ни снабдяват с ликопен, който предпазва кожата от слънчево изгаряне.

 

Снимка: sxc.hu

 

Магданозът, цитрусовите плодове, ябълките и лукът съдържат кверцетин – антиоксидант, който ни предпазва от изгарящите слънчеви ултравиолетови Б-лъчи. Те са виновниците за преждевременното остаряване на кожата, появата на рак на кожата и проблеми с очите.

 

Хубаво е да консумирате орехи, сьомга и сардини, в които има Омега-3 мастни киселини, за да бъде кожата ви хидратирана и гладка.

 

Снимка: sxc.hu

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия