Прекаляването с мазнините води до по-висок риск от рак на гърдата

2012-09-19 21:30:00
Прекаляването с мазнините води до по-висок риск от рак на гърдата
Снимка: sxc.hu

Прекаляването с храните, богати на вредни мазнини, още в най-ранна детска възраст води до увеличаването на риска от развитието на рак на гърдата в бъдеще, сочат резултатите от скорошно американско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

За да стигнат до това заключение, учените от Калифорнийския университет провели експеримент с участието на лабораторни мишки, разделени в две групи – едните приемали по-високи количества на мастната киселина, наречена “10,12 CLA”, а другите се хранели нормално.

 

Оказало се, че при гризачите, които били третирани с киселината, съдържаща се в хидрогенираните мазнини, се наблюдава стимулиране на млечните канали, дори при липсата на хормона естроген, за който се счита, че е от изключително важно значение за репродуктивното развитие на жените. Нещо повече – по-високият прием на мазнини довел до засилен анормален растеж на клетките, които могат да доведат до рак на гърдата.

 

Макар учените все още да нямат категорично обяснение на наблюдаваното явление, те са на мнението, че предразположеността на определени представителки на нежния пол към развитието на тумор на млечните жлези се крие не само в генетиката, но и в начина им на живот още в най-ранна детска възраст.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 11 години

Има истини в долния пост, но ако наистина целта е депопулация, просто щяха да унищожат медицината (която спасява хора) и щяха да действат доста по- агресивно. И с разклатено здраве може да се живее достатъчно дълго, че населението в Европа да продължава да застарява. Просто Системата трябва да се подкрепя със закупуване на лекарства, например.

stormbird
преди 11 години

Употребата на мазнини не води до рак на гърдата! Атаката срещу мазнините се води УМИШЛЕНО и се препоръчват захарите, които са по-опасни. Когато се консумират мазнини мозъкъка получава в един момент импулс за насищане и се спира процеса на хранене, а при захарите това не става! Целта е да се затлъстява, високо кръвно, сърдечни проблеми, отравяне с ацетони и кетони образуващи се при разлагането на захарите. Раковите болести се причиняват от отровни в-ва, които човека употребява в храна, напитки, козметика, някои от тя: аспартам(nutrasweet) и фруктозен сироп от ГМО царевица за подслаждане на напитки, флуорид в паста за зъби, живак, тефлон, алуминиеви съдове и опаковки, ии др. Всички се слагат УМИШЛЕНО. От 2006 г в БГ се пръска кемтрейлс с ниско летящи самолети денонощно. целта му е да се отравя населението, разболява и съкращава броят му до 500 000 000. това е целта на New World Order, написано на техния зловещ паметник Georgia Guidestones. Съставките тук са: наночастици алуминий, барий, кадмий, стронций, канцерогенни вируси, мукоплазма, гъбични спори и др. Хората вдишват тези съставки и се разболяват от сериозни болести, живота им се съкращава. Всеки ден могат да се видят тези самолети как летят и замъгляват небето с химическа пелена от отрови и химикали. Кой го допуска това? Защо? На каква цена? Според конституцията това е престъплениие, но ние какво правим? Оставяме се да ни пръскат и тровят. Друг фактор за рак са ваксините и лекарствата. Обърнете внимание на рекламата за папиломен вирус - на 6 месечно дете се препоръчва ваксина!

scrooper
преди 11 години

А липсата на мазнини води до смърт.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия