Прекарваме 17 години от живота си в диети

2012-09-18 22:10:00
Прекарваме 17 години от живота си в диети
Снимка: sxc.hu

Една средностатистическа жена прекарва около 17 години от живота си в диети, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

Без значение дали става въпрос за диетата на Аткинс или пък на Дюкан, девет от всеки десет представителки на нежния пол поне веднъж през живота си са се опитвали да отслабнат, налагайки си ограничения в храненето.

 

Резултатите от проучването също така сочат, че една жена се подлага на диети приблизително два пъти годишно, всеки път в продължение на седем седмици, като успява да свали средно по около 5 кг. от осанката си.

 

За повече от половината от отслабващите главен стимул за свалянето на излишните килограми се явява желанието им да влязат в любимите си дрехи или пък да се отърват от пухкавото си коремче.

 

Една на всеки три от участничките в допитването признава, че опитите ѝ да отслабне най-често се свързват с лятната почивка и желанието ѝ да изглежда добре по бански. Всяка пета пък се чувства загрижена за здравето си и именно това е причината, която я кара да се опита да свали излишните килограми.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия