Диетите и проблемите около тях!

Проучвания  сочат,че 98% от хората, които отслабват  с определени килограми,след 3-5 години  ги възвръщат. 90% от тези хора  влошават здравето си,тъй като  възстановяват теглото си,но  2-3 пъти отгоре. Неуспехът от подоб

2009-12-23 10:06:33
Диетите и проблемите около тях!
Проучвания  сочат,че 98% от хората, които отслабват  с определени килограми,след 3-5 години  ги възвръщат. 90% от тези хора  влошават здравето си,тъй като  възстановяват теглото си,но  2-3 пъти отгоре. Неуспехът от подобни диети и програми за отслабване е толкова голям,че водещ изследовател е казал: „Диетите са  водещата причина за затлъстяването.”

Нормалният  дневен прием на калории за  възрастни е около 2400-3000cal. В норма е при програма за отслабване те да намаляват до 900-1200cal. Световната здравна организация определя точката на гладуване (тоест точката,в която тялото ви почва да се мъчи) по 900 или по-малко калории на ден. Сърцето и мозъкът ще забавят нормалната си функция ако тази точка е постоянна. Това е така, тъй като електролитният баланс в тялото ще бъде нарушен. Поради това кръвното налягане се повишава, тялото ще се опитва да компенсира загубите и в крайна сметка ще настъпи стресово състояние. Количеството на калций в костите ще намалее и  масата им също. Може да настъпи остеопороза. Също така   нормалното ниво на естрогени в тялото може също да намалее. Всяка една програма за отслабване ,която не е препоръчана от специалист ,е много опасна. Жените трябва да консумират най-малко 1200 калории на ден,а мъжете най-малко 1600.

Известно  е, че над 70 000 жени могат да умрат годишно от спазване на диети,които те сами са си изписали. Не трябва да се забравя , че мастната тъкан в човешкото тяло е един съществен елемент. Тя регулира енергийните резерви и ги съхранява. Също така изолира и защитава тялото. Консултирайте се със своя личен лекар или някой специалист преди да прибегнете към поредната диета. Ако не го направите или ако не внимавате може да ви се случи това:

1.Може  да изпитвате тревога.
2. Да изпаднете в депресия.
3. Летаргия.
4. Може да ви се понижи самочувствието.
5. Намаляване възможността за  самоконтрол.
6. Слабост.
7. Анорексия.
8. Булимия.
9. Високо кръвно налягане.
10. Косопад.
11. Проблеми с жлъчния мехур.
12. Проблеми със сърцето.
13. Язви.
14. Запек.
15. Анемия.
16. Суха кожа.
17. кожно обриви.
18. Световъртеж.
19. Намалено полово влечение.
20. Проблеми с менструацията.
21. Безплодие.
22. Камъни в бъбреците.
23 Изтръпване на краката.
24. Наддаване на тегло.
25. Хранителни разстройства.
26. Намален имунитет.
27. Смърт. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия