"Сух оргазъм" при момчетата

2012-09-18 13:33:00
Снимка: Dreamstime

Знаете ли какво е „сух оргазъм“?

 

 

Това е, когато момчето достигне до оргазъм, но от пениса му не излиза семенна течност.

 

Причините за този проблем може да са свързани с простата. Той се появява предимно в средна възраст и при по-възрастни мъже.

 

Но каква е причината „сухите оргазми“ да се появяват и при по-млади момчета? Това се получава заради възможността на младежа да повтори оргазма. Когато това му се случва редовно е напълно нормално след първото свършване да не излиза от пениса му семенна течност. Това обаче не е причина да правите секс без презерватив. Възможно е да има сперматозоиди, които да не са забележими, но да са в състояние да забременят момичето. Ако понякога имате „сухи оргазми“, не се тревожете, не сте безплодни. Починете малко, въздържайте се от секс известно време и нещата ще се нормализират.

 

 

Какво е ретроградна еякулация?

Тя се получава при по-възрастни мъже, които се лекували своята простата и/или са претърпели операция. Тогава е възможно семенната течност да не мине през пикочната тръба, а през пикочния мехур. Ако това се случи, когато отидете до тоалетната ще забележите, че урината ви е по-мътна и облачна. Това е именно заради семенната течност. Но това не е повод за притеснение, ако ви се случва рядко. Мъжете се притесняват от състоянието, в което са, защото има възможност да не могат да станат бащи. Ако техният проблем е сериозен и всеки път се получава едно и също, лекарите могат да извлекат спермата от урината и да оплодят жената изкуствено.

 

Има няколко фактора, които могат да доведат до сухи оргазми. Това са вродени нарушения на репродуктивната система, травми на гръбначния мозък, блокиране на сперматозоидния канал и прием на някои лекарства.

 

Някои хора, които практикуват тантрически секс, смятат, че контролират телата си успешно, че имат възможност да достигнат до оргазъм, без да еякулират. Според тях човек може да получи няколко „сухи оргазма“, преди да изхвърли семенна течност.

 

Момчета, не се притеснявайте, ако понякога имате „сухи оргазми“. Причината е, че водите редовен сексуален живот, получавате повече от един оргазъм по време на секс и вашият организъм се е изчерпал откъм семенна течност. Ако липсата на еякулация ви смущава, започнете да правите секс по-рядко и няма да се сблъсквате с този проблем.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия