Сексуалните проблеми, които мъчат мъжете

2012-01-08 01:52:00
Сексуалните проблеми, които мъчат мъжете

Наличието на сексуална дисфункция при мъжете може да бъде свързана с липсата на възбуда, невъзможност за "свършване" и т.н. Най-честите сексуални проблеми, които мъчат представителите на силния пол са относно еректилната дисфункция, намаляването на либидото и нарушения, свързани с процеса на еякулация. 

 


Нарушенията, които са свързани с еякулацията биват няколко вида:
- ретроградната еякулация е възможно да се появи след операция на шийката на пикочния мехур, коремни операции или простата. Тя представлява невъзможност на семенната течност да премине в уретрата и така тя се връща в пикочния мехур. Този сексуален проблем се среща често при мъже, които имат диабет или диабетна невропатия.
- забавената еякулация е неприятна, защото при нея мъжът не може да достигне до оргазъм. Това се дължи основно на липса на привличане към сексуалния партньор, психически травми, психологически фактори или липса на възбуда.
- преждевременната еякулация е обратната на забавената. При нея мъжете "свършват" малко, след като е почнал половият акт, а някои представители на силния пол, когато докоснат пениса им.

 


Импотентността, това е невъзможност един мъж да достигне до ерекция или достатъчно време да е възбуден, за да осъществи полов акт. Този проблем се среща предимно при по-възрастните мъже, но не е изключено да засегне и по-младите. Най-често той се появява след депресия, честа тревожност или употреба на някои видове лекарства, основно антидепресанти. Импотентността често се среща при мъже, страдащи от диабет или високо кръвно налягане.

 


Доста мъже страдат от липса на желание за секс и невъзможност да се възбудят. Причината за това тяхно състояние може да бъде физическа, но може и да е на психическо ниво.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия