Какво е вредно да правите през уикендите?

2012-09-12 14:27:00
Какво е вредно да правите през уикендите?
Снимка: Dreamstime

Някои хора нямат търпение да дойде уикендът, за да могат да спят до късно, да се излежават у дома и да се отдадат на пълен релакс. Това обаче разстройва биологичния ни часовник и ни прави сънливи през работната седмица, пише в. „Дейли мейл“.

 

Когато човек спи дори час повече през уикенда, той нарушава своите нормални биологични ритми. Това е причината в понеделник да се чувстваме изтощени и недоспали. Често трудно заспиваме в неделя вечер и нямаме достатъчно време за сън.

 

 

"Мнозина вярват, че малкото сън, на който се радваме през  работната седмица, може да се компенсира през уикендите,  коментира ръководителят на изследването д-р Грегъри Картър от  Медицинския Югозападен университет в Тексас.

 

Факт е обаче, че сънят не се натрупва и по този начин не компенсираме пропуснатото. Доста хора обичат да седят до късно уикендите и да консумират алкохол, а това допълнително вреди на здравето и прави понеделниците още по-черни.

 

Според редица направени проучвания хората, които работят на смени, са по-предразположени към редица болести в сравнение с тези, които имат нормално работна седмица от понеделник до петък.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
myHeartIsOnlyForYou
преди 11 години

Според мен тази статия не е вярна.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия