Мъже с женски гърди - вижте какви са причините

2012-09-10 12:04:00
Мъже с женски гърди - вижте какви са причините
Снимка: Dreamstime

Някои представители на силния пол развиват сериозни комплекси заради женските гърди, които имат /гинекомастия/. Това е проблем, който може да се появи поради две причини – медицински или натрупване на излишни мазнини.

 

Ако причините са от медицинско естествено, то развитието на женски гърди е в следствие на повишени нива на естроген и понижени нива на тестостерон.

 

Този дисбаланс може да се получи от най-различни неща – генетично предразположение, приемане на лекарства, които оказват влияние на хормоните, развитие на тумор на тестисите, което води до увеличаване производството на естроген.

 

 

Възможно е хормоналният дисбаланс да се появи в тийнейджърска възраст. Именно в този период нивата на хормоните постоянно се променят. В повечето случаи гинекомастията, която се е появила по време на пубертета, сама изчезва с времето.

 

При по-пълничките момчета е възможно да се появят женски гърди заради излишните мазнини, които имат в тази област. За да решите проблема си, просто изберете подходяща за вас диета, започнете да спортувате и е въпрос на време да възвърнете мъжествените си гърди. Хубаво е да правите упражнения за гърди, както и кардио тренировки, при които да се потите обилно.

 

За да разберете дали причината за гинекомастията е медицинска или заради натрупване на излишни килограми, посетете специалист, който най-добре ще прецени положението ви.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия