Кажете "ДА" на красивата коса

2012-09-10 10:39:00
Кажете
Снимка: Dreamstime

Всяко момиче иска да има красива коса, но не всяка девойка притежава такава. За да подобрите вида на гривата си, трябва да се грижите за нея и да внимавате с употребата на сешоари, преси, маши и т.н. А една коса, за да изглежда добре, тя трябва да има блясък.

 

Повече коафьори препоръчват косата да се мие на няколко дни, за да не стане прекалено мазна. Това е така, но ако понякога ви се налага да я къпете по-често, просто изберете подходящ ежедневен шампоан, който няма да навреди на косата и на вида й.

 

 

Ако вашата грива е мазна по природа, определено трябва да ползвате продукти, които да се борят с този досаден проблем. Най-добре е да се спрете на такива, в които има силиконови или естествени масла, защото те най-добре проникват в скалпа и подхранват фоликула на космите.

 

Завършването на къпането със студен душ е полезно, както за кожата, така и за косата. Колкото и да не обичате студената вода, опитайте се поне набързо да се облеете с нея. Ще ви отнеме 5 секунди, а зъзненето определено си заслужава.

 

Освен шампоан и балсам, трябва да използвате и подхранващи маски и продукти за коса, за да има тя нужния блясък и хидратация. На пазара има богато разнообразие, просто изберете маска, която е подходяща за вашия тип коса.

 

Снимка: sxc.hu

 

Може да създадете допълнителен блясък, като използвате продукт, предназначен за тази цел. Пръснете малко, след като сте оформили прическата си, и ще имате привлекателна коса до края на деня.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия