Мобилните телефони – развъдник на бактерии

2012-09-01 15:00:00
Мобилните телефони – развъдник на бактерии
Снимка: sxc.hu

Мобилните телефони са истински развъдник на бактерии, твърдят американски учени, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че по повърхността на мобилните устройства гъмжат 10 пъти повече бактерии, отколкото по седалката на тоалетната чиния у дома.

 

 

Телефоните са постоянно в ръцете ни, понякога те се използват не само от нас, но и от други хора. Именно това допринася за замърсяването им. За разлика от тоалетните обаче, които редовно биват хигиенизирани, мобилните апарати рядко получават необходимото им почистване.

 

Учените съветват да не пренебрегваме мръсотията по телефоните ни и редовно да ги почистваме с антибактериални препарати. Само така можем да си гарантираме, че няма да пипнем някой стомашен проблем, в резултат на натрупаните по устройството ни опасни бактерии.

 

Предишни проучвания доказаха, че съществуват и ред други неща, чиято замърсеност често пренебрегваме – бутоните на банкоматите, ключовете, клавиатурата, дистанционното за телевизора и други.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Game_Fan98
преди 11 години

Всички ли си чистим телефоните?

LoraBieber
преди 11 години

Аз редовно го хващам за екрана, така че почти всяка седмица, поне веднъж го почиствам! А за другите неща- от край време си е, ужасно е, но е така! Пак- редовно почистване и поне малко... се ограничава това!

ChubbyBunny
преди 11 години

Мразя някой да ми пипа телефона ... Като почнат да разглеждат снимки, смс-и, всякакви глупости и :Х Затова аз си го почиствам редовно и не го давам :3

koshtramba
преди 11 години

Затова, умните хора като мен, го почистват! :D

FunkyPie
преди 11 години

нищо ново

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия