Виж как косата ти да изглежда добре всеки ден от седмицата

2012-08-28 09:04:00
Виж как косата ти да изглежда добре всеки ден от седмицата
Снимка: Dreamstime

Всяка жена иска да стане сутрин рано, да положи минимум усилия за косата си, като в същото време тя да изглежда наистина добре. Възможно ли е това?

 

 

Случвало ли ти се е да станеш, косата ти да е рошава и каквото и да правиш с нея, да няма никакъв ефект? В такива моменти сигурно се ядосвате, хващате, връзвате я на опашка и решавате проблема си. Поне за днес.

 

Понякога дори жените, които имат прави коси, се събуждат с доста начупена грива. Това най-често се получава, когато навън времето е влажно или са прекалили със сешоара, пресата, машата и т.н.

 

За да избегнете това неприятно и често грозно начупване, слагайте хидратираща маска на косата си поне веднъж седмично. Когато тя е достатъчно овлажнена, няма да се начупи при най-малката влага навън. Ако смятате, че не сте решили проблема си с маската, поставете някакъв продукт, който съдържа силикон, за да я фиксирате максимално.

 

Снимка: Dreamstime

 

Цветът на косата може да избледнее, дори когато не се боядисвате. Има доста външни фактори, които влияят на състоянието на прическата ви – слънцето, морската сол и т.н. Задължително е лятно време да пръскате косата си хидратиращи и предпазващи продукти, за да защити максимално цвета на косата си.

 

Доста жени забелязват, че с времето косата им изтънява. Причините за това се всевъзможни – стрес, бременност, болест, прием на лекарства и т.н. За да се справите с този проблем, използвайте шампоан за сгъстяване на косата. Една от най-известните бабини рецепти включва употребата на тривитаминол, който се закупува от ветеринарните аптеки.

 

Най-честият проблем с косата е омазняването. За да избегнете този проблем, просто къпете косата си максимално рядко. Разбира се, това не означава да не я миете 2 седмици подред, но забравете да го правите ежедневно. Коафьорите препоръчват това да става минимум на 5 дни.

 

Снимка: sxc.hu

 

На всички ни е ясно, че е трудно да се откажем от употребата на сешоари, преси, маши и т.н. Но за да се радваме на дълга, красива и здрава коса, трябва да се опитаме да ги използваме по-рядко, като преди това сме защитили максимално гривата си с подходящ козметичен продукт.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Sexy-wiki
преди 11 години

И аз съм така като вас двете. Не мога да издържа 5 дни

ivetmanova
преди 11 години

До dirtyyy: и аз съм така още на 2 ден ми е омазнена,но я къпя на 3тият..5дни то аз 5 дни ще трябва вкъщи да седя

dirtyyy
преди 11 години

5 дни.. как по дяволите ще издържа 5 дни :Д


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия