Как да се справим с досадните проблеми по краката

2012-07-19 15:47:00
Как да се справим с досадните проблеми по краката
Снимка: sxc.hu

Да имаш проблеми с краката не е никак приятно. Затова разбери максимално бързо какво те мъчи и как да се справиш с него:

 

Мазоли – това са твърда мъртва кожа, намираща се най-често около пръстите на краката. Обикновено се получават от прекалено тесни и неудобни обувки.

 

За да се справите с тях си купете подходящ разтвор от аптеката. Мазолите минават и без да се мажат, но става по-бавно.

 

Избягвайте да носите неудобни обувки, защото освен с мазоли, може да се сдобиете и с гъбички, проблеми с ноктите и т.н.

 

 

Гъбички – това е нещо наистина досадно. Когато човек има гъбички по ноктите по тях се появява жълтеникаво петно и нокътят започва да се люпи. В аптеките има доста препарати против гъбички, но запомнете, че те са упорити и ще ви трябва постоянство, за да се отървете от тях. В най-добрия случай ще останат в миналото след 3 месеца.

 

За да не се сблъсквате с този проблем носете удобни обувки, а лятно време се старайте да не носите чорапи, за да не си запарявате краката и да седят влажни по цял ден. Гъбичките обичат влажната атмосфера. Също така бъдете предпазливи в обществените бани и не ходете боси.

 


Микоза –
 това е вид гъбичка, която изглежда като обрив и се появява предимно между пръстите на краката. Най-често се появява при хора, които носят основно затворени обувки, дори когато навън е доста топло. Лечението е идентично – намирате подходящ за вас продукт и започвате упорита борба.

 

За да не развиете микоза, дръжте си краката сухи и носете отворени обувки.

 

Снимка: sxc.hu

 

Брадавици – това са малки, твърди и месести образования. Те се появяват заради щам на човешкия папилома вирус. Повечето брадавици изчезват от само себе си след известен период от време, но ако ви притесняват или се множат, потърсете лекарска помощ.

 

Като цяло брадавиците не са заразни, но има възможност да заразите някого, ако има ранички по кожата на краката. Затова не ходете боси на обществени места.

 

Врастнали нокти – тези нокти се забиват в кожата и създават дискомфорт. Причините са прекалено тесните обувки и твърде късите нокти.

 

За да се справите с този проблем, поставете лепенка около нокътя и го изчакайте да израсне. Следващият път не ги режете толкова късо. Ако забележите гной или ви боли, посетете специалист.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ThEKiNgG
преди 11 години

Само не мога да разбера каква е тази картинка на статията такива стикери се слагат на труповете в мограта


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия