Няколко неща, които ви загрозяват

2012-07-11 11:46:00
Няколко неща, които ви загрозяват
Снимка: sxc.hu

Повечето момичета се стараят да изглеждат добре. Но когато става въпрос за красота и тук важи правилото – всичко е добре, когато е в границите на нормалното. Вижте няколко неща, които ви правят грозна и отблъскваща, отколкото красива, както се заблуждавате:

 

Честото ходене на солариум

Няма смисъл за стотен път да ви напомняме колко вреден е солариумът. Вие си го знаете. Чудно защо някои от вас продължават съзнателно да рискуват здравето си. Всеки човек изглежда по-добре, когато има лек загар, но никой не е красив, когато е неестествено черен, особено ако навън вали сняг. По-добре се печете лятно време и използвайте подходящ за вашата кожа слънцезащитен крем, отколкото да подлагате кожата си на риск, влизайки в солариума.

 

 

Редовното боядисване

По принцип, колкото по-късно започнете да боядисвате косата си, толкова по-добре за нея. Въпреки че на пазара се появяват все по-безвредни бои, те оказват негативно влияние върху гривата си. Особено ако не използвате подходящи подхранващи средства, с които да си върнете част от блясъка и жизнеността й. Ако искате да разнообразите прическата си, подстрижете се и си сложете кана. Тя е естествен продукт, който ще промени цвета ви и ще подхрани косата ви.

 

Гризането на нокти

Това е много грозен навик. Освен, че отблъсква околните, той е вреден и може да доведе до възпаление на кожичките. Използвайте горчив лак за нокти и когато се усетите, че сте захапали поредния пръст, направете нещо, с което да се разсеете. Така лека-полека ще се отучите от този навик.

 

Изстискване на пъпките

Никой тийнейджър не е щастлив от факта, че има акне. Но вместо да взимате нещата в свои ръце, като стискате сами пъпките си, по-добре редовно посещавайте козметик, който да ви почиства лицето. Когато се стискате, особено ако го правите с мръсни ръце, вие рискувате да инфектирате кожата си и така пъпките да минат за седмица, вместо за 1-2 дни. Използвайте подходящи козметични продукти, които ще ви помогнат в борбата с акнето.

 

Небрежно махане на грима

Доста момичета са изморени, след като се върнат от дискотека, и направо си лягат. Да не се почисти гримът, обаче, е доста вредно. Рискувате на сутринта да се събудите с торбички и възпаление, защото цяла нощ кожата ви не е дишала, а спиралата и сенките са попаднали в очите ви. Най-бързо гримът се маха със специални кърпички – имайте едно пакетче в чантата си.

 

Използване на тестери

Няма нищо лошо човек да използва тестери, дадени му от някой промоутър, но не и тези, които са в повечето големи козметични магазини. Не знаете кой ги е ползвал преди вас и рисувате да си лепнете някоя бактериална инфекция.

 

Грижете се за външния си вид и не прекалявайте с процедурите, които са на мода, за да не съжалявате след години, когато се погледнете в огледалото.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
sofityoy
преди 11 години

Уникална стария!

peace94
преди 11 години

невероятно полезна статия, добре, че не ги знаехме тия неща...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия