Как да се боядисваме в домашни условия

2012-07-09 11:11:00
Как да се боядисваме в домашни условия
Снимка: sxc.hu

В днешно време все повече представителки на нежния пол се боядисват – някои, защото вече са възрастни и имат бели коси, а други, защото имат нужда от освежаване и промяна.

 

 

По-лесно е да отидете в най-близкия фризьорски салон и да оставите коафьорът да смени цвета на косата ви, но защо трябва всеки месец да давате излишни пари, като можете сами да се боядисате?

 

Ако ви е за пръв път, вземете боя за коса, която се доближава до сегашната ви. Така няма да си личи, ако някъде сте изпуснали няколко кичура. А първите пъти е нормално да не сте перфектна.

 

На всички опаковки на бои пише, че трябва предварително да тествате кожата си дали не е алергична към съставките й. Не подминавайте написаното, за да не съжалявате горчиво, когато сте намазали цялата си коса и започне да ви щипе и боли.

 

Разделете косата си на кичури и нанасяйте боята от корените към краищата, като започнете от слепоочията. След като се боядисате, срешете косата, за да разнесете боята и да видите дали някъде не сте изпуснали. За да избегнете зацапване по лицето, намажете го с крем, който няма да позволи на боята да хване.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия