Вреден ли е спортът по време на цикъл ?

2012-07-02 13:03:00
Вреден ли е спортът по време на цикъл ?
Снимка: sxc.hu

Всяка нормално развита жена има месечен цикъл, като при повечето дами той е придружен с болки в корема, подуване на тялото, наедряване на гърдите и солидна доза нерви.

 

 

Трябва ли да представителките на нежния пол да спрат с тренировките, докато са неразположени ?

 

Според лекарите спортът по време на цикъл не вреди на здравето, затова нямате извинение да мързелувате, освен ако нямате силни болки, които не ви позволяват да се подлагате на физическо натоварване.

 

Някои лекари са на мнение, че редовните тренировки намаляват и регулират цикъла. Но не прекалявайте с физическото натоварване, защото може да си докарате аменорея – спиране на цикъла. Това най-често се случва на жени, които тренират прекалено интензивно и са на оскъден хранителен режим.

 

Препоръчително е да избягвате тренировките през първия ден от вашия цикъл и да не правите упражнения за корем, докато не ви свърши. Всякакви други физически натоварвания, в границите на нормалното, са позволени.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
lilia89vr
преди 11 години

До vikenceto1212: хахахах какво да ги правиш възрастните хора, първо това им идва на акъл, а не че си малка и че цикъла е много нередовен

purple00
преди 11 години

Кофти тръпка :D

vikenceto1212
преди 11 години

Аз когато бях на 12 ми беше спрял цикъла за 3 месеца, защото не се хранех добре, и баба ми я хвана параноята и взе да мисли, че съм бременна, че съм к*ва и лека жена. :DD Необразовани хора ей


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия