Гризете си ноктите? Оставете този грозен навик в миналото

2012-07-02 10:09:00
Гризете си ноктите? Оставете този грозен навик в миналото
Снимка: sxc.hu

Гризането на нокти е доста грозен навик, от който човек трябва се отучи, още докато е дете, докато му е простено да прави това.

 

Освен, че пръстите ви ще придобият доста отблъскващ вид, гризането ще създаде впечатление у околните, че този човек е нервак и не вярва в себе си.

 

Разбира се, има различни причини човек да посегне към ръцете си – стрес, силни емоции, скука, агресия, ниско самочувствие или просто навик, изграден с годините. Някои хора дори не осъзнават, че си гризат ноктите, докато не видят състоянието на ръцете си. Сигурно ви се е случвало да видите замислен мъж/жена, който старателно „оформя“ маникюра си с уста.

 

 

Някои родители мажат пръстите на децата си със сок от люта чушка или им лакират ноктите с безцветен лак, който има отвратителен вкус.

 

Но как да се справиш с проблема, ако вече не си малък/малка и тези методи няма да ти помогнат?

 

Когато усетите, че ви е нервно или скучно, насочете вниманието си към това да НЕ гризете ноктите си. Купете си нещо вкусно за хапване, започнете да четете някаква интересна статия, звъннете на приятел/ка да си побъбрите, направете си успокояващ чай и т.н. Просто намерете начин да се разсеете и успокоите.

 

Жените е хубаво да ходят редовно на маникюр, за да ги „загризе“ съвестта, че ще развалят вида на ноктите си, преди да са посегнали да ги гризат.

 

Също така е хубаво да си носите пиличка в чантата, за да може, когато някой нокът ви се счупи, да го загладите по нормалния начин, а не с помощта на зъбите си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия