Една ябълка на ден за стройна фигура

2012-06-23 21:45:00
Една ябълка на ден за стройна фигура
Снимка: sxc.hu

Изяждането на една ябълка на ден може да ви помогне да постигнете така мечтаната от вас стройна фигура, твърдят учени от щатския университет в Айова, цитирани от “Today’s Health”.

 

За да стигнат до това заключение, специалистите провели експеримент с участието на лабораторни мишки. Всички гризачи били подложени на висококалорична диета в продължение на няколко седмици. Едните обаче получавали хранителна добавка, съдържаща големи количества от киселина, наречена “ursolic”, която може да се открие в кората на ябълките.

 

 

След измерване на резултатите от експеримента учените забелязали, че мишките, получавали въпросната киселина, са заздравили мускулите си и са намалили количеството на излишните мазнини в тялото си. Освен това при тях се наблюдавал по-нисък риск от развитието на диабет от втори тип и сърдечни заболявания.

 

Учените са категорични, че е нямало разлика между физическата активност на гризачите от двете групи, което с основание ги кара да смятат, че главният „виновник” за наблюдаваните явления е именно киселината ursolic.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 11 години

Не става. Нали са вредни за зъбите...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия