Учени съставиха най-здравословното меню

2012-06-22 14:36:00
Учени съставиха най-здравословното меню
Снимка: sxc.hu

Британски учени от независима организация за изследвания на храните, базирана в град Ледърхед, съставиха най-здравословното меню, което може да консумира един човек, пише сп. “Inquisitr”.

 

Базирайки се на списъка на най-полезните хранителни продукти, който бе съставен по-рано тази година от Европейския орган за безопасност на храните, британците създадоха едно пълно хранително меню, за което вярват, че е възможно най-здравословната алтернатива за човека.

 

 

Това меню включва терин от пушена сьомга (полезен за артериите, сърцето и мозъка), мешана зелена салата, подправена с екстра върджин зехтин (подходящ за поддържане на нормални нива на холестерола), касероле с пилешко месо, леща и зеленчуци (ястие, пълно с витамини и подходящо за изграждане на мускулите), многозърнест хляб (богат на фибри, фолиева киселина и арабиноксилан), и за десерт – пудинг, съставен от мляко и нишесте и гарниран с орехи и карамелен сос без захар (полезен за зъбите и за нивата на кръвната захар).

 

Най-здравословните за консумация напитки, според британските учени, са спортните питиета от червена боровинка, малина и бъз, както и, разбира се, чистата изворна вода.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
alkoholik74
преди 11 години

zdraveit na vsi4ki slabi i leko ili mnogo debeli4ki.kazvam se joro.v momenta tja 85 kg a biax predi 11 godini 153 stavam samo za konsultant i reklamno liceoptal sam ot vsi4ko,znam mnogo dieti

scrooper
преди 11 години

тоя карамелен пудинг с нишесте много полезен звучи... Набутали са каквото са се сетили от нормалните храни и айдее, открихме топлата вода.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия