Всеки пети човек уринира в басейните

2012-06-01 14:32:00
Всеки пети човек уринира в басейните
Снимка: Reuters

На всеки му е минавала мисълта да отиде до тоалетна по малка нужда, докато се намира в басейна, нали? За съжаление, има хора, които не само го мислят, но и го вършат.

 

Наскоро направено проучване показва, че всеки пети жител на Великобритания уринира в басейна, а 70% от хората, които ходят на басейн, не си взимат душ преди това. Резултатите бяха съобщени от сайта LocalNews.

 

 

Когато човек се облекчава в басейни, урината му се комбинира с почистващия хлор и се получава хлорамин – вещество, което дразни очи е предизвиква зачервяване и парене. Освен, че предизвиква дискомфорт, това е и много гадно. Представете си, че при всяко поглъщане на вода в устата ви попада нечия урина, а може би и вашата, ако сте сред хората, които ползват басейните като тоалетни.

 

На доста места има табелки, че човек трябва да си вземе душ, преди да се потопи в басейна, но колко от хората спазват тази почти задължителна препоръка? Когато във водата попаднат грим, пот, мръсотия и слънцезащитни кремове, тя става идеален източник за пренасяне на инфекции.

 

Хората, които са болни или страдат от диария, трябва да избягват посещенията на басейни, за да не разболеят останалите. Същото се отнася за тези, които имат кожни проблеми, като гъбички, например.

 

Когато водата е добре обработена с химикали и има точен pH баланс тя има неутрален мирис. Намирисва ли ви на нещо басейнът, напълно възможно е да си докарате някаква инфекция, която да ви напомня дълго време за този ден.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
nelito2903
преди 12 години

Гадост..повече няма да ходя на обществените басейни.. :x

scrooper
преди 12 години

Лоши хора, вече няма да посещавам обществените басейни :ХНали уж имаше в-во във водата, което индикира с червен цвят, когато някой...

ch0c0late44
преди 12 години

ииу ..ужас

koshtramba
преди 12 години

Тревожна статистика!

michel1
преди 12 години

Аз затова не ходя на обществени басейни, имам си собствен в двора!

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия