За ползите от плуването

2012-04-07 21:00:00
За ползите от плуването
Снимка: sxc.hu

Ако все още се чудите към кой спорт да се насочите, за да поддържате здравето и тонуса си, замислете се за плуването! То е един от най-благотворните спортове и, освен всички безспорни плюсове за здравето, плуването е изключително приятно за изпълнение. Вижте кои са най-големите ползи на този, практикуван от много хора по света, спорт:

 

1. Щади ставите.

Огромен минус на голяма част от спортовете е натоварването на ставите и сухожилията. Много хора се отказват от физическа активност поради болки в коленете, например. При плуването обаче подобен минус не се наблюдава. То щади максимално ставите, костите и сухожилията и е подходящо за всякакви възрасти. Освен това рискът от контузия при плуване е изключително нисък.

 

2. За здраво сърце.

Плуването е подходящо за хора с високо кръвно налягане. Редица проучвания по въпроса доказват, че подобна физическа активност оказва благотворно въздействие за сърцето и тялото.

 

 

3. За тонизиране на цялото тяло.

При плуването участват почти всички мускулни групи – както от долната, така и от горната половина на тялото. То е подходящо за цялостен мускулен тонус.

 

4. Премахва стреса.

Плуването, както и ред други спортове, спомага за отделянето на хормона на щастието. То помага за подобряването на психическото и емоционалното състояние на човек и за премахването на стреса.

 

5. Достъпно е.

Цената на една тренировка в плувен басейн е сравнително ниска. Разбира се, от значение е и това в кой град живеете, но на много места вече се предлагат тренировки от по 1,50-2 лв. на час. 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Charles Bukowski
преди 11 години

10 години тренирах плуване .. 2 години водна топка .. от това по хубав спорт няма !! плувайте по час и половина на ден за здраве дето се казва разликата е огромна .. аз спрях за .. 4 години и съжалявам мнгоо .. но сега почвам пак .. :)))))

marzipanda
преди 12 години

Не знам за вас,но при нас е 2 лв на час без треньор .. 4 лв. със ...

FuCKkK13
преди 12 години

о.О не знам обаче аз на по-малко от 2лв. на басейн не съм отишла..

DownloadVirus
преди 12 години

Зависи и от басеина..

someonerandom
преди 12 години

Зависи в кой град си.Във Варна си е точно по 2 лева,а с карта ти излиза по 1...

lude7ina
преди 12 години

По 2 лева беше преди 6 години. Като искат по 10 лева от мен аз откъде да и намеря. Много обичам да плувам но скъпия билет го прави невъзможно.

lude7ina
преди 12 години

По 2 лева беше преди 6 години. Като искат по 10 лева от мен аз откъде да и намеря. Много обичам да плувам но скъпия билет го прави невъзможно.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия