Довиждане, пъпки! :) Няколко съвета и трикове (+ видео)

2012-05-31 10:59:00
Довиждане, пъпки! :) Няколко съвета и трикове (+ видео)
Снимка: sxc.hu

Ако питате един тийнейджър какво най-много не харесва във външния си вид, той със сигурност ще отговори – пъпките си (стига да не е от щастливците, които имат гладка като бебешко дупе кожа). Наличието на акне истински тревожи представителките на нежния пол, които държат на визията си. Момчетата са по-склонни да се примирят с пъпките си и търпеливо да изчакат да отмине този период от живота им.

 

Като всяко нещо и това си има своите лекове. Ако акнето е в границите на нормалното, то няма да създаде никакви проблеми, освен възможността човек да има по-ниско самочувствие от необходимото. Но при положение, че е тежко, този кожен проблем може да остави белези, които да напомнят за съществуването му до края на живота.

 

 

Въпреки че на пазара има огромен избор от козметични продукти, най-добри резултати дават добре познатите ни домашни бабини рецепти.

 

Всеки е чувал, че човек е това, което яде. Да, храната наистина дава отражение на организма ни, както външно, така и вътрешно. За да бъдем здрави и красиви, трябва да се храним здравословно. Въпреки че това е доста трудно за тийнейджърите, които са истински любители на fast food-а и мазните храни. Е, ако наистина държите на външния си вид, ще трябва да промените хранителните си навици. Намалете до минимум консумацията на пържени и мазни храни, наблягайте на плодовете и зеленчуците, както и на овесените ядки. По този начин организмът ви ще получава достатъчно количество витамини и минерали, които ще поддържат баланса на вашето тяло.

 

Водата е нещо, без което не можем. Ежедневно е хубаво да консумираме 1.5-2 литра вода. Тя помага за хидратация на тялото и прочиства организма от вредните токсини. Хубаво е да редувате изворна с минерална вода, за да не се натрупа излишно количество минерели в тялото ви. Запомнете, че газираните напитки/бирата/натуралните сокове и т.н. не са в състояние да заместят водата.

 

Чесънът може да се слага, както в ястията, така и върху възпаленото лице. Нарежете го, втрийте го и го отавете няколко минути, за да подейства. След това го измийте с хладка вода. В началото си слагайте чесън ежедневно, когато резултатите станат видими, правете го няколко пъти седмично.

 

В повечето козметични продукти слагат масло от чаено дърво. Това средство се е доказало с времето, то има антибактериални и антигъбични свойства, които помагат за ежедневното прочиствате на запушените пори. Тук също трябва да използване маслото ежедневно, докато резултатите не станат видими. След това го употребявайте през ден.

 

В момента на пазара започват да излизат кайсиите и прасковите. Идеален момент, за да си направите ефективната маска от половин праскова и една лъжичка коняк. Тази смес ще ви помогне да изравните тена на лицето си.

 

В YouTube особено популярна стана девойка, която има силно изразено акне, но с помощта на козметични продукти и известна доза опит прикрива кожния си недостатък.

 

Вижте видеото и преобразяването на тийнейджърката:

 


Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
lovelyberry
преди 11 години

Първо - момичето има кистично акне от 10 годишнна.Второ - земете погледайте някое от новите и видеота и вижте колко по-добре е кожата й сравнение с тази в това видео (преди 2 години). Трето - момичето се опитва да помогне на хора с акне,за да могат да излизат на улицата без да се чувстват като "чудовища" и евала и за това,че се е показала пред 10 мил. хора без грим. Касандра е просто върха толкова много помага не само за прикриване на акне ,а и за гримиране.И междудругото е модел ;)

alex230999
преди 12 години

Тая ако продължава да слага толко много неща ще си остане така и даже ще се появят още повече!!! Наистина е гадно но да слага само едно от тези неща тя сложи толкова ненужни неща че...! :X:X:X

fifito19
преди 12 години

горкото момиче.. толкова е красива, това акне съсипва тялото и, комплексира я ...

strawberry88
преди 12 години

Тая тоолкова неща сложи на лицето си ;x не трябва да се слагат фон дю тени и пудри и такива неща,защото порите се запушват,кожата не може да диша и излизат още повече пъпки..според мен е така ;x

IvanPetkov23
преди 12 години

Хомеопатията помага най-много.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия