Пиърсингът на езика може да доведе до проблеми със зъбите

2012-04-10 17:09:00
Пиърсингът на езика може да доведе до проблеми със зъбите
Пиърсингът може да е готин, но е опасен за здравето. Снимка: sxc.hu

Зъболекарите предупреждават, че обицата на езика е опасна за здравето. Поставянето й може както да предизвика инфекция, така и да бъде вредно за зъбите и нервните окончания.

 

Езикът е наситен с кръвоносни съдове. Поставянето на пиърсинг може да се доведе до редица инфекции и алергии, особено ако процедурата се извършва със замърсени инструменти. Не е изключено човек да бъде заразен с хепатит или СПИН.

 

 

Ако има участък, където обицата се докосва до зъбите, пък може да се получи и механично увреждане на зъбния емайл. Много често пациентите дори не се досещат, че отчупването на част от зъбите им може да бъде предизвикано именно от модните украшения. Най-добрият начин да се избегнат подобни проблеми е изобщо да не се пробива езикът. Тези, които все пак искат да си направят пиърсинг на езика, трябва да се посъветват предварително със зъболекаря си.

 

Важно е обиците, които носите, да са направени от злато или титан, или поне 85% сплав от благородни метали. Много е важно да не съдържат никел, за да не получите обрив.

 

Опасността за зъбите се увеличава пропорционално на времето, през което човек носи обицата в устата си. При добра устна хигиена и ако металните халки се свалят за през нощта, рискът за здравето намалява.

 

Още здравни новини четете в Puls.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
tori
преди 11 години

Час-два и езика е зараснал.

young.wild.and.free
преди 12 години

Как един час

horsefly
преди 12 години

аз си ръфам топчетата понякога, затова най-лесно и по-безопасно - смених ги с пластмасови и готово- трудно ще си счупя зъба с такова топче :)

horsefly
преди 12 години

и аз мислех че зараства толкова бързо, но ми се наложи операция под пълна упойка и трябваше да я сваля.Операцията е била около 3 часа, и след като излязох от упойката, още неадекватна, 1вата ми работа беше обицата- е, не беше зараснала :)

Neonowa
преди 12 години

Много интересно как да се сваля обецата за 7-8 часа, след като езикът зараства за около 1?

young.wild.and.free
преди 12 години

Само аз ли ви намирам статиите за странни?

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия