Жените на диета два пъти годишно

Една средностатистическа жена се подлага на около 61 диети, преди да навърши 45-годишна възраст, сочат резултатите от скорошно проучване, цитирано от в. “Daily Mail”.   Оказва се, ч

2012-04-03 19:16:00
Жените на диета два пъти годишно
Снимка: sxc.hu

Една средностатистическа жена се подлага на около 61 диети преди да навърши 45-годишна възраст, сочат резултатите от скорошно проучване, цитирано от в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че манията по перфектната фигура през последните няколко години е достигнала наистина плашещи размери. Ако приемем, че жените започват да спазват хранителни режими, когато навършат 16 години, това прави средно по две диети годишно. Въпреки че толкова често си налагат ограничения в храненето, голяма част от дамите признават, че рядко постигат желания от тях ефект.

 

 

Резултатите от проучването също така сочат, че 60% от родителите поне веднъж са се сблъсквали с проблема детето им да отказва да консумира определени храни, като хляб, картофи и плодове, тъй като ги смята за „вредни”. Половината от майките и бащите дори на своя собствена глава забраняват определени храни на отрочетата си.

 

Трима на всеки четирима от участниците в проучването признават, че поне веднъж са се подлагали на диета през последната една година. Голяма част обаче продължават да смятат, че все още имат нужда да отслабнат.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DownloadVirus
преди 12 години

Голяма грешка..Не трябва да спазват 2 пъти годишнo диета,а завинаги!

DownloadVirus
преди 12 години

Голяма грешка..Не трябва да спазват 2 пъти годишни диета,а завинаги!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия