Забравете за тези храни преди сън!

Всеки човек, който се интересува за здравето и външния си вид, знае, че не е препоръчително да се яде след 19 часа. Оказа се, че има и храни, които не бива да се консумират прекалено късно, защото сму

2012-03-29 13:40:00
Забравете за тези храни преди сън!
Снимка: sxc.hu

Всеки човек, който се интересува за здравето и външния си вид, знае, че не е препоръчително да се яде след 19 часа. Оказа се, че има и храни, които не бива да се консумират прекалено късно, защото смущават съня и натоварват тялото с излишни калории.

 

Ако държите на външния си вид, избягвайте вечерно време да си хапвате fast food, сладолед, кашкавал и ядки.

 

 

Храните, които са богати на въглехидрати и захар като сладки, крекери, торти, ще вдигнат нивото на кръвната ви захар и вместо организмът ви да се подготви за сън, той ще се почувства зареден с енергия, която ще трябва да изхаби, преди да се унесе в сладка дрямка.

 

Лютите храни също не трябва да се консумират късно, защото разстройват стомаха и стимулират сетивата. Това може да наруши съня ви и да ви накара да будувате в малките часове на нощта.

 

Червено месо и други белтъчини – червеното месо е трудно за храносмилане, затова го консумирайте обедно време, когато организмът ви ще има цял ден, за да го преработи нормално.

 

Големите порции – ако вечеряте и въпреки това огладнеете след това, то хапнете нещо дребно, което ще залъже глада ви, но не си позволявайте да вечеряте повторно. В малките часове на нощта искрено ще съжалявате за постъпката си.

 

Още полезни съвети може да намерите в Az-jenata.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
radybt
преди 12 години

Фаааааккк юююю... Гриза си Събуей и като гледам нищо ми няма на тялото май :D Точно пък тва да сложите за вредна храна! Сигурен съм, че яко перкате гадни, мазни пържоли и сланини а псувате събчето заради цената! :D

Gerry905
преди 12 години

Прияде ми се Subway xD


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия