Пет "вредни" храни, от които се отслабва

Всеки е слушал за това кои храни са вредни за организма и до какво може да доведе консумацията им. Група специалисти в храненето обаче, са открили пет вида храни, чийто прием обикновено се приема за вреден и неправилен, но всъщност се оказва, че са п

2011-10-21 15:36:15
Пет
Всеки е слушал за това кои храни са вредни за организма и до какво може да доведе консумацията им. Група специалисти в храненето обаче, са открили пет вида храни, чийто прием обикновено се приема за вреден и неправилен, но всъщност се оказва, че са полезни, особено ако искаме да намалим теглото си. Те са:

Червеното месо - на малцина е известно, че в постното червено месо се съдържат по-малко мазнини, отколкото дори в пилешкото. Ако в 100 гр. от последното има около 130 калории и близо 5 гр. мазнини, то в същия грамаж говеждо има 135 калории, но с 0,3 гр. по-малко мазнини.

Сладоледът в малки количества се оказва идеалния "убиец" на апетита ни за сладко. Тъй като се преработва бавно от организма ни, той засища кръвта със захар постепенно, като по този начин се превръща в идеалния десерт.

Белият хляб, считан от мнозина за основен враг на диетите и отслабването, съдържа в пъти повече калций, от пълнозърнестия и ръжения хляб, които се препоръчват от диетолозите.

Краве маслото съдържа значително количество мазнини, но повечето от тях са ненаситени. Също така то е един от малкото продукти, които снабдяват организма с витамин Д.

Петият продукт се отнася по-скоро за начина на хранене от колкото са самата храна - това са шишчетата. Ако на човек му се налага да се храни както се казва "на крак" заради забързаното си ежедневие, шишчетата са идеалния избор за това, тъй като храната се приема на хапки, постепенно. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SorrowEyes
преди 12 години

Много е полезен белия хляб... да... повече от пълнозърнестия, а и да не забравим, че е БОГАТ! на калций...Чудите се какви простотии да измислите вече ...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия