Сексуално образованите тийнейджъри правят секс по-късно

Учениците, които имат часове по сексуално здраве в училище, правят секс в по-късен етап от живота си. Тийнейджърите, които нямат такъв тип часове започват да водят полов живот по-рано и често без пред

2012-03-14 12:30:00
Сексуално образованите тийнейджъри правят секс по-късно
Снимка: Reuters

Учениците, които имат часове по сексуално здраве в училище, правят секс в по-късен етап от живота си. Тийнейджърите, които нямат такъв тип часове започват да водят полов живот по-рано и често без предпазни средства, защото не знаят колко важни са те.

 

В часовете по сексуално здраве трябва спокойно да се дискутират теми за секса и открито да се говори за болестите, предавани по полов път, както и нежеланата бременност. Също така не трябва да се подминава темата за хомосексуалистите.

 

Благодарение на тези часове тийнейджърите ще разберат колко важен е сексът и че освен удоволствие може да донесе и редица здравословни проблеми.

 

 

Ако младежите имат достатъчно информация, абортите значително ще намалеят и по-малко тийнейджърите ще се заразяват с полово предавани болести, които крият сериозни рискове за здравето.

 

Един аборт в ранна възраст може да остави трайна психологическа травма, затова е нужно младежите да получат навременна информация за секса.

 

Още новини, свързани със сексуалния живот, четете в Puls.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия