Няколко храни, които ще ви успокоят

2012-03-13 16:38:00
Няколко храни, които ще ви успокоят
Снимка: sxc.hu

В днешно време е много трудно човек да остане спокоен. Затова всеки има нужда от време на време да снеме стреса от себе си и да повиши настроението си. Вижте няколко храни и напитки, които ще ви помогнат да постигнете това:

1. Грейпфрут – освен, че помага за ускоряването на метаболизма, грейпфрутът тонизира и доставя допълнителна доза енергия на организма. Консумацията му води до намаляване на нивото на стресовия хормон и редуцира нивата на напрежение, тревожност и умора. Няма значение по какъв начин ще приемате този плод, просто трябва да си доставите няколко милиграма, които да повишат вашето настроение и да ви тонизират.

 

2. Овесена каша – ако искате да снемете стреса от себе си, напълно достатъчна ще ви е една купичка с овесена каша. В нея има много въглехидрати, които стимулират производството на хормона на щастието.

 

 

3. Черен шоколад – парченце от това лакомство е в състояние да ви донесе душевна наслада. Когато консумирате черен шоколад, вие стимулирате секрецията на хормони на щастието и усещате прилив на спокойствие.

 

4. Салата от леблебия и сьомга – тази салата ще намали тревожността и ще подобри вашето настроение. В сьомгата има много източници на омега-3 мастни киселини, а леблебията е източник на фолиева киселина, белтъчини и лецитин. Тази ядка се смята за силен афродизиак.

 

5. Чай от лайка – повечето хора са наясно с факта, че чаят от лайка успокоява. Ако сте имали тежък ден, може вечерта да изпиете една чаша чай и да се отпуснете.

 

Още релаксиращи новини може да намерите в Puls.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия