9 дни в годината или година и половина за цял живот ние сме под стрес

Ежедневно минимум по 36 минути ние сме под стрес. Това прави общо девет дни годишно или 18 месеца за целия ни живот. Най-често се притесняваме за високите цени на продуктите и услугите, сивото ежедневие и заоблената фигура, която имаме. Стресираме се

2011-06-03 15:58:49
9 дни в годината или година и половина за цял живот ние сме под стрес
Ежедневно минимум по 36 минути ние сме под стрес. Това прави общо девет дни годишно или 18 месеца за целия ни живот. Най-често се притесняваме за високите цени на продуктите и услугите, сивото ежедневие и заоблената фигура, която имаме. Стресираме се и заради дълговете, които сме натрупали, проблемите в работата, липсата на стабилни доходи и остаряването.

Оказва се, че излишните килограми са по-голяма причина за стрес от проблемите със здравето. Безпокойството относно здравословното състояние е едва на 12-та позиция, веднага след притесненията относно проблемите в интимен план.

Четирима от всеки десет души се притесняват относно дълговете, които са натрупали. 20% се притесняват за здравословното състояние на своите близки, а 25% се оплакват от рутинно сиво ежедневие. Парите са една от основните причини хората да се притесняват, цената на бензина се оказва по-важна от техния любовен живот.

Когато хората живеят под стрес те стават разсеяни, страдат от безсъние и са доста докачливи - често се карат със своите близки, приятели и познати. Всеки десети човек се чувства стресиран поне два часа дневно, всеки втори се притеснява за толкова много неща, че започва да има проблеми със здравето. 50% от хората не могат да спрат да се притесняват.

10% споделят, че заради проблемите, които имат на главата си и тяхната раздразнителност, развалят взаимоотношенията си с най-близките. 30% са се депресирали от наличието на много проблеми. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия