Ако сутрин си кисел като лимон, разсъни се с тези упражнения

2012-03-09 11:52:00
Ако сутрин си кисел като лимон, разсъни се с тези упражнения
Снимка: sxc.hu

Сигурно ви е доста трудно да станете сутрин рано и да не сте кисели като лимони? Може би някои от вас си имат любима утринна гимнастика, благодарение на която да повишават своя тонус и да се подготвят за предстоящите задачи през деня? Ако все още нямате, сега е времето да си създадете такава здравословна традиция. Вижте няколко полезни и освежаващи съвета:

 

1. Йога – йогата е много подходяща за сутрешно разсънване. Чрез нея ще разтегнете своите мускули и ще направите тялото си значително по-гъвкаво. Йогата е идеален вариант да започнете своя ден със спокойствие и усмивка и без никакъв стрес.

 

2. Ходене – ходенето е лесно, безплатно и не изисква допълнително време, което е хубаво за хора, които имат натоварено ежедневие. Вместо да ползвате градски транспорт или да ви карат, може да отидете на училище пеша. 10-15 минутна разходка всяка сутрин ще ви накара да се чувствате доволни.

 

3. Скачане на въже – това е много ефикасно средство за тонизиране на цялото тяло. Хубаво е всяка сутрин да скачате поне 5 минутки, за да усетите, че мускулите ви се активизират. Тренировката е сравнително лесна, ефикасна и не отнема много време.

 

4. Лицеви опори – малко са представителките на нежния пол, които са в състояние да направят повече от 10 лицеви опори. Ако ви е трудно може да ги правите с опряни в стената или на стабилен стол ръце. По този съпротивлението ще е по-малко и ще може да направите повече, а начинанието определено си заслужава.

 

5. Коремни преси – има много видове коремни преси, но за сутрешна гимнастика най-подходящи са тези, които се правят от седнало положение. При тях напрежението в гърба е значително по-малко и се изпълняват по-лесно. В началото правете по 10-15, като с всеки изминал ден увеличавайте бройката с по 5.

 

6. Тежести – сутрешната ви тренировка ще бъде по-ефикасна, ако към нея включите и тежести. В последно време повечето хора правят предимно кардио упражнения и не тренират своите мускули. Ако всяка сутрин вдигате леки гири, след известно време тялото ви ще придобие приятен релеф, с който ще се гордеете.

 

7. Клякания – това упражнение определено е досадно, но пък е идеално за стягане на бедрата и дупето. Кляканията ще ви помогнат бързо да се разсъните рано сутрин и да усъвършенствате уменията си за пазене на равновесие.

 

8. Стречинг – не пропускайте стречинга! Дори да сте започнали с разтягане, не го забравяйте и за завършване на тренировката, защото мускулите имат нужда от него.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
summergirl00
преди 12 години

Ммм ще пробвамм ... Товаа е като за менн ... Обикновенно аз съм киселаа и сънитаа :Ддд


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия